A TIM Produkció Bt. működési költségeire szakmai program megvalósítását 2020. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

mma

Duola

 

duoBágyi Balázs és P. Szabó Dániel dobszerelés - cimbalom duója egyéni szín és egyedülálló produkció az etno-jazz és világzene területén.

Mindketten a hazai és a nemzetközi jazz illetve folk élet szakmailag elismert, meghatározó résztvevői. Játékmódjuk a kamarazenélés legszebb hagyományaira épül. Repertoárjuk javarészt Kárpát-medencei és balkáni népzenei alapokon nyugszik, jazz és szabad-zenei elemekkel fűszerezve. Több éves együttműködésük (Bágyi Balázs Quartet) és számos egyéni karrierjük során elért siker után, a formáció 2007-ben alakult, bemutatkozó lemezük "Duola" címmel 2009-ben jelent meg Borbély Mihály szaxofonművész közreműködésével.

2011-es romániai turnéjuk során a Magyar Kulturális Intézet meghívására játszottak többek közt Bukarestben a Nemzetközi Könyvfesztiválon is. 2012 novemberében egy tíz állomásos turnén vettek részt Romániában, Moldovában és Bulgáriában.

 

A duó zenéje és repertoárja arra a koncepcióra épül, hogy kiaknázza mindkét hangszer látszólag rejtett tulajdonságait.A cimbalom alap szerepköre elsősorban harmoniai és dallami, míg a dob a ritmus fő motorja. Egy-egy kopogósabb, húzós ostinato a cimbalomnál átveheti ezt a motorikus szerepet, a gondosan hangolt dobok pedig a melodikus tulajdonságát emelik ki a hangszernek. A minél színesebb hangzás és zenei texturák létrehozásának másik fontos eszköze a változatos anyagú és keménységű verők használata mindkét hangszernél.

 

Az együttes meghívásához lépjen kapcsolatba Balázzsal!